Jimmy Carter

Nekdanji predsednik ZDA uspešno prestal operacijo glave

J.P./STA
12. 11. 2019, 21.41
Deli članek:

Nekdanji predsednik ZDA Jimmy Carter je danes v Atlanti uspešno prestal operacijo glave, s katero so mu sprostili pritisk krvi na možgane zaradi poškodb po dveh zadnjih padcih. Carterjev center je sporočil, da 95-letnik okreva po operaciji, med katero ni bilo zapletov. Nekaj časa bo še ostal v bolnišnici na opazovanju.

Profimedia
Jimmy Carter

Najstarejši še živeči nekdanji ameriški predsednik, ki je vodil ZDA od leta 1977 do leta 1981, je bil zadnjič hospitaliziran oktobra po padcu na domu v kraju Plains v Georgii, ko si je rahlo nalomil medenico. Pred tem je v začetku oktobra prav tako padel in si poškodoval glavo.

Maja letos pa si je med pripravami na lov na purane zlomil kolk, ki so mu ga morali zamenjati. Jimmyju Carterju so med drugim uspešno pozdravili raka na možganih in jetrih, ki so ga odkrili leta 2015.

Kljub vsemu Carter ostaja zelo aktiven s polnim urnikom. Ima javne nastopa predvsem v korist dobrodelne organizacije Habitat for Humanity, ki revnim gradi hiše. Redno tudi uči verouk v baptistični cerkvi v Plainsu.