Ni mu bilo pomoči

FOTO: Prišel zaradi bolečine v hrbtu, zdravniki ostali odprtih ust. To so odstranili iz njegovih pljuč

A.S.
11. 11. 2019, 16.21
Posodobljeno: 11. 11. 2019, 18.09
Deli članek:

Moški je v londonsko bolnišnico prišel zaradi bolečine v hrbtu. Zdravniki zagotovo niso pričakovali tega, za 64-letnika pa je bilo prepozno.

Profi media
Fotografija je simbolična.

64-letnika so v londonsko bolnišnico sprejeli zaradi bolečine v hrbtu. Zdravniki so takoj opazili, da je njegov krvni pritisk izrazito nizek, sprejeli so ga v intenzivno nego. Razlog? Njegova pljuča so odpovedovala. Rentgenska slika je pokazala, da ima moški pljučno embolijo tj. zaporo pljučne arterije, ki jo najpogosteje povzročijo strdki, prav tako se je v njegovih pljučih nabrala voda. Zdravniki so precejšnjo količino tekočine iz pljuč odstranili, v nekaj minutah pa se je pacientovo stanje poslabšalo, pojavili so se krvni izbljuvki.
Medicinsko osebje je hitro ukrepalo, moškemu so iz pljuč potegnili strdek in ostali odprtih ust. Izvlekli so približno 20-centimetrsko krvno gmoto, ki se je razrasla vzdolž sapnice.

Čeprav so sprostili nesrečneževe dihalne poti, mu ni bilo pomoči. Kmalu zatem so ga namreč odklopili z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. Izvidi zdravstvenih preiskav pa so pokazali, da je bolehal za rakom črevesja, diagnosticirali so mu tudi septični šok in okužbo z bakterijami MRSA.