Reunion

V želodcu morskega psa so našli roko pogrešanega 44-letnega turista

R.T.
8. 11. 2019, 08.03
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 08.09
Deli članek:

44-letni Škot je izginil v soboto, ko se je potapljal v zalivu Hermitage na otoku Reunion v Indijskem oceanu. V sredo so v želodcu ujetega morskega psa našli njegovo roko.

Arhiv
Tole je morski tiger, ki je odgriznil in požrl vsaj roko nesrečnega Martyna Turnerja.

Kako so vedeli, da je roka pripadala Martynu Turnerju? Identificirali so jo s pomočjo prstana, ki je bil prav tako v želodcu požrešnega morskega tigra. Prepoznala ga je njegova soproga, s katero sta bila skupaj na počitnicah.

Škot je plaval in se potapljal v zalivu z nizko vodo. Ko se ni vrnil iz vode, je njegova žena obvestila reševalce in kmalu se je začela iskalna akcija, v katero je bil vključen tudi helikopter. Turnerja niso našli, so pa v torek ulovili šest morskih psov – morskih tigrov. In v želodcu enega od teh psičkov so našli roko.

Obstajata dve možnosti. Bolj verjetna je, da je Škot utonil, nato pa si je morski tiger postregel z njegovim truplom. Ni pa povsem izključeno, da ga je morski tiger napadel še živega.

Na Reunionu je sicer več plaž opremljenih z napisi o nevarnostih, ki jo za plavalce predstavljajo morski psi. V letošnjem letu sta bila zabeležena dva napada morskih psov, ki sta se končala s smrtjo.