Zdrahe

Se bo nekdanji malezijski kralj s tem rešil svoje ruske bivše žene? Takšni so njegovi pogoji

J.P.
7. 11. 2019, 14.42
Posodobljeno: 7. 11. 2019, 14.45
Deli članek:

Je otrok njegov? Tega ni niti zanikal niti potrdil, je pa dejal, da bi lahko njegov oče bil katerikoli moški azijskega porekla.

Instagram
Oksana Vojvodina s svojim zdaj že nekdanjim malezijskim kraljem

Medtem ko se Oksana Vojvodina (27) zaklinja, da je njen sin potomec kralja, ta pravi, da bi lahko šlo za naraščaj kateregakoli Azijca. Vseeno je malezijski sultan Mohamed V, ki se je med leto dni trajajočo zakonsko zvezo z rusko lepotico odpovedal prestolu, za petmesečnega Leona pripravljen ustanoviti fundacijo, a ne brez pogojev. Fant mora biti vzgojen v muslimanski tradiciji in nikdar ne sme stopiti v stik z njim – slednje velja tudi za Rusinjo. Mama sicer vztraja, da sta otroka spočela na počitnicah v Avstraliji; da bi dokazala, da je fant res modre krvi, pa je celo pripravljena iti na sodišče.

Sultan je fantu namenil dobrih 220.000 evrov. Temu je pripravljen dodati še nadaljnjih 90.000 evrov, ki bi jih Oksani izplačal v desetih mesečnih obrokih. Iz fundacije bi prejemala tudi mesečna izplačila v vrednosti skoraj 1400 evrov, ki bodo z otrokovo starostjo naraščala.

Nekdanji kralj, ki bi se v teoriji nekoč spet lahko zavihtel na prestol, ki ga je izpraznil januarja, kot kaže, ne misli niti potrditi niti zanikati očetovstva. Prav tako noče Leona imenovati za naslednika sultanata Kelantan – malezijske zvezne države, katere sultan je. Od Rusinje zahteva tudi, da izbriše vse svoje profile na družbenih omrežjih in vse fotografije, na katerih je z njim.

Pregrešno drage zahteve

Daily Mail poroča, da Oksana ponudbe ne bo sprejela. Taisti medij poroča, da je prvotno zahtevala 18 milijonov evrov, špansko vilo in skoraj 28.000 evrov podpore na mesec ter še londonski dom nekoč v prihodnosti. Pozneje naj bi zahtevala tudi stanovanje v Moskvi.

Sultan je poroko z njo označil za največjo napako v svojem življenju. V Evropi sta se spoznala leta 2017; leta 2018 se je spreobrnila v islam, junija istega leta sta se poročila. Ločila sta se decembra lani, Leon se je rodil 21. maja 2019. Od nje se je ločil junija letos.