herojsko

Krokodil je zgrabil deklico, a ni pričakoval njene besne prijateljice

R.T.
6. 11. 2019, 08.43
Posodobljeno: 6. 11. 2019, 08.47
Deli članek:

11-letnica je plazilcu izpraskala oči, med reševanjem svoje mlajše prijateljice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

11-letno dekle iz Zimbabveja je storilo nekaj, kar bi storil le malokateri odrasli. Ko se je Rebecca Munkombwe pred dnevi odpravila do izvira bližnjega potoka, kjer so se s prijatelji osvežili v hladni vodi, je zaslišala krike. Stekla je za glasom in zagledala grozljiv prizor: velik krokodil je v gobcu držal njeno 9-letno prijateljico Latoyo Muwani in jo vlekel v vodo.

"Ravno smo zaključili s kopanjem, ko smo slišali Latoyo, ki je sama še vedno plavala, kako kriči, da jo nekaj grize za roko," je za lokalne medije dejala 11-letnica. "Ker sem bila najstarejša izmed sedmih otrok, sem čutila, da jo moram rešiti."

Rebecca ni pomišljala stekla je v vodo, skočila na hrbet krokodilu in svoje prste zasadila v plazilčevi očesi. Krokodil je popustil ugriz, Rebecca pa je prijateljico spravila do brega, kjer so obe iz vode potegnili prijatelji. "Ko je bila prosta, sem z njo zaplavala do rečnega brega, kjer so jo ostali otroci potegnili iz vode. Krokodil nas k sreči tačas ni napadel."

Dekle, ki jo je zgrabil krokodil, jo je k sreči odnesla brez hujših poškodb. Poškodbe na roki in stegnu so ji oskrbeli v bližnji bolnišnici.

Ko je Latoyin oče slišal, kaj se je zgodilo, je najprej pomislil na najhujše. "Bil sem v službi, ko so mi povedali, da je mojo hči med plavanjem napadel krokodil. Pomislil sem na najhujše," je dejal Fortune Muwani, ki je Rebecci izjemno hvaležen. "Potem sem izvedel, da je preživela, ker jo je rešila Rebecca. Kako je to storila ne vem, a sem hvaležen bogu," je še dejal presrečen oče.