Nad Istro se je razbesnelo nebo

VIDEO: Reka pod vodo, potonilo nekaj plovil, v Delnicah klestila toča

S.R./STA
5. 11. 2019, 19.05
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 19.14
Deli članek:

Obilno deževje je danes znova poplavilo ulice na Reki in povzročilo težave v prometu, posebej v središču mesta.

YouTube
Poplave v Reki.

V neurju se je potopilo tudi nekaj manjših plovil na reki Rječina, ki se v mestu izliva v Jadransko morje. Obenem je močan veter prekinil tudi številne ladijske linije na Jadranu. V ožjem središču Reke so nastali veliki zastoji. Dež povzroča težave v prometu tudi v smereh proti Opatiji, Matuljem in Kastvu. 

Poplavljene ulice na Reki niso nič novega, saj vsak močnejši dež na cestah povzroči potoke, kar ima za posledico tudi prometno gnečo, poroča reški časnik Novi list. Objavili so številne fotografije poplavljenih ulic, na katerih je videti tudi osebne avtomobile, ki vozijo skozi naraslo vodo, ki sega nad višino polovice njihovih pnevmatik. Objavili so tudi posnetke potopljenih plovil. Časnik opozarja, da je veliko dežja na Reki mogoče pričakovati tudi v prihodnjih dneh. Prebivalce so opozorili, naj v prihodnjih dneh ne pospravljajo gumijastih škornjev in naj bodo potrpežljivi, če se odpravljajo proti mestnemu središču. 

Zaradi močnega južnega vetra pa so prekinjene številne ladijske in katamaranske linije, ne samo na reškem območju in v Kvarnerju, temveč tudi v Dalmaciji, je poročal hrvaški avtoklub (Hak). Ob tem je portal Istramet prek facebooka poročal, da je v delih Istre klestila tudi toča. O toči so tako poročali iz Delnic in južnega dela Istre, zlasti na območju naselij Kanfanar in Svetvinčenat.