noro blizu

VIDEO: Tik pred zdajci je izpred vlaka potegnil vinjenega potnika

R.T.
5. 11. 2019, 11.11
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 13.24
Deli članek:

Uslužbenec podzemne železnice ni dvakrat pomišljal. Sklonil se je nad železnico in le trenutek pred tragedijo na peron potegnil potnika, ki je padel na tire.

Twitter (@SFBART)
Možakarja bi skoraj odnesla smrt.

Potniki podzemne železnice v San Franciscu so bili včeraj zvečer priča herojskemu dejanju. John O'Connor, uslužbenec podzemne železnice je namreč nerodnemu potniku rešil življenje. Potnik, za katerega se je kasneje izkazalo, da je zvrnil kakšen kozarček preveč, je nerodno zdrsnil s perona na železniške tire. Na njegovo grozo je ravno takrat do perona pridrvel podzemni vlak.

O'Connor ni imel časa razmišljati. Segel je pod peron in za ramena zgrabil nesrečnega potnika. Na varno ga je potegnil dobesedno manj kot sekundo, preden bi vanj treščil vlak. S potnikom se je nato odkotalil na varno, v notranjost perona.

"Nisem imel veliko časa za tuhtanje," je po incidentu na postaji Coliseum dejal novopečeni heroj. "Samo zgrabil sem ga in potegnil ven ... Mislim, da me je bog tja postavil z razlogom."

Vinjeni potnik se je sicer vračal iz nogometne tekme, na katerih tudi strežejo alkohol, zato ni njegova okajenost nikogar ravno presenetila. Po čudežni rešitvi sta se možakarja objela, mimoidoči pa so glasno in prešerno vzklikali.

"Množica je bila čisto šokirana, šlo je res na tesno, možakar je bil čisto raztresen," je po incidentu dejal Tony Badilla, eden izmed potnikov. "Uslužbenec je bil jezen na možakarja, ker je bil ta tako nepreviden. A čustva so bila močnejša, zato sta si padla v objem."

O'Connor je pri upravitelju podzemne železnice zaposlen že 24 let. Včasih je delal kot voznik vlaka, sedaj pa opravlja funkcijo nadzornika transporta.