Slepa potnica

FOTO: Muca preživela 450-kilometrsko pot v podvozju tovornjaka

R.T.
3. 11. 2019, 19.36
Posodobljeno: 3. 11. 2019, 19.53
Deli članek:

Tovorno vozilo, ki je nedavno opravilo 450-kilometrsko pot z Norveške na Dansko, je s sabo vozilo štirinožno slepo potnico.

Nordjyllands Hittekilling.dk
Odpotovala je na jug.

Muca se je prejšnji teden nekako znašla v podvozju tovornjaka, ki je svojo pot začel v norveškem mestu Egersund, v pristanišču v mestu Stavanger zapeljal na trajekt za Dansko, tam pa nato pot nadaljeval do danskega mesta Bronderslev, kjer ga je voznik predal v roke mehanika. Ta je slepo potnico tudi zasačil. Po poročanju norveške nacionalne radiotelevizije NRK se je muca v podvozju tovornjaka prevažala vse od začetka mednarodne poti. 

V podvozje je najverjetneje splezala, da bi se ogrela, a ob tem ni pričakovala, da se bo začela njena pot na jug. Ni sicer znano, zakaj tovornjaka ni zapustila na trajektu. Trenutno je še vedno v rokah danskega društva za zaščito živali Nordjyllands Hittekilling, od koder so pred dnevi sporočili, da je »dehidrirana, letargična in v šoku, a da ji nudijo tekočine, hrano in ljubezen. Preživela je noč in obstaja velika verjetnost, da bo z njo vse v redu.« »Mislim, da je porabila nekaj od svojih devetih življenj,« je dejala vodja društva Gritt Mathiesen Hanghøj, ki je pojasnila, da njenega lastnika še iščejo.