Drama po pokopu

Žalujoče na pogrebu je nenadoma zvilo, postalo jim je slabo, pojavila se je omotica

R.T.
30. 10. 2019, 07.28
Posodobljeno: 30. 10. 2019, 08.37
Deli članek:

Policisti so ugotovili, da je za kaos na nemškem pogrebu kriva najstniška hči lokalnega peka, ki je slaščice iz konoplje spekla za drugo priložnost.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pogreb v mestu Wiethagen na vzhodu Nemčije se je končal s hospitalizacijo nekaterih žalujočih. Izkazalo se je, da so pomotoma zaužili torto, v kateri je bil hašiš. Kot je to v Nemčiji običajno, so se žalujoči po tem, ko so v večni mir pospremili pokojnika, odpravili v lokalno restavracijo na kavo in torto. Trinajst pogrebcev je pri tem zvilo v trebuhu, postalo jim je slabo in pojavila se je omotica, zato so potrebovali zdravniško oskrbo. 

Policijska preiskava je pokazala, da je zaposlena v restavraciji za peko tort zadolžila svojo 18-letno hčerko. Napaka je bila obojestranska. Najstnica je spekla dve seriji tort in jih shranila v hladilnik, pri čemer so bile tiste s konopljo namenjeni drugi priložnosti. Mama je žalujočim postregla napačno. 

Incident se je zgodil avgusta letos, a je policija v bližnjem Rostocku izsledke preiskave iz spoštovanja do žalujočih razkrila šele včeraj.