Bitka za življenje

Bika, ki je pobegnil iz klavnice, iščejo oboroženi policisti in lovci

S.R.
25. 10. 2019, 21.03
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 21.31
Deli članek:

Iz klavnice pri Splitu je danes pobegnil bik, ki se zaenkrat uspešno izmika policistom in lovcev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Lagodni petkov dan v naselju Kaštel Stari pri Splitu je za beg pred gotovo smrtjo izkoristil bik, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija. Domnevno se je podal na nekoliko bolj hribovito in gozdnato območje, ki se dviga nad Kašteli. 

Splitska policija je na nogah že vse od približno 17.20 ure, ko se je zgodil pobeg, za pomoč pa so prosili tudi lokalno lovsko društvo. Krajane so opozorili, naj se biku, če ga uzrejo, raje ne približujejo. Najpametneje bodo storili, so poudarili, če bodo nemudoma poklicali policijo. Ta je bila zvečer skupaj z lovci na terenu, vsi pa so bili oboroženi. V lovu naj bi se jim pridružil tudi dežurni iz lokalne veterinarske službe. Kaj se je z iskalno akcijo zgodilo ob mraku, zaenkrat ni znano, a je znano, da policisti sami po sebi nimajo dovoljenja, da streljajo na živali. Kot so pojasnili sami policisti, morajo biti zato izpolnjeni določeni pogoji.

Za časnik je spregovoil tudi eden od lokalnih prebivalcev, ki je dejal, da se bik ne bo gibal med ljudmi in v bližini cest, kjer je hrup. »Odpravil se bo v hrib, v divjino, nenaseljen del. Če ga najdejo, bi mu morali prizanesti, ker je tako spreten in hiter, da je pobegnil smrtni obsodbi. Ni ne prvi ne zadnji bik pri mesarjih, a jih je ta prelisičil,« je v prid biku povedal domačin.