Vstal od mrtvih

Gobarja slišala pritajeno hlipanje in našla živo zakopano dete

R.T.
23. 10. 2019, 15.32
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 15.33
Deli članek:

Kitajska gobarja sta naletela na grozljivo odkritje, a zgodba ima srečen konec.

Zajem zaslonske slike
Položili so ga v škatlo in zagrebli.

Ko sta na povsem običajen, celo spokojen dan gobarila v gozdu v bližini mesta Laiwu v kitajski provinci Šandong, sta zaslišala nekoliko pridušen otroški jok, ki je prihajal izpod vrhnje plasti zemlje. Zagrebla sta in iz plitvine izvlekla kartonsko škatlo, ki je v svojih nedrih skrivala živo dete. Našla sta komaj rojenega dečka. O incidentu, ki se je sicer zgodil že avgusta letos, v teh dneh poročajo britanski tabloidi.

Otroka, ki je travmo preživel, so takrat prevzele lokalne oblasti, policija pa je vseskozi iskala njegove starše. 20. oktobra, tri dni po tem, ko je policija javnost znova obvestila, da njegovih staršev še vedno niso našli, se je na policijski postaji pojavil moški, ki je trdil, da je njegov dedek. Ta je priznal, da ga je družina zagrebla na dan, ko je bil rojen. Trdi namreč, da je deček mlajši od bratov dvojčkov in da so bili prepričani, da se je rodil mrtev. Zato so ga položili v majhno kartonsko »krsto,« dejansko škatlo, in ga pokopali. Policija zdaj ugotavlja, ali je ta človek, ki so ga imenovali gospod Liu, dejansko dečkov dedek. Dva meseca star malček je danes zdrav in tehta slabe štiri kilograme.

Sredi oktobra so se s podobnim primerom srečali v Indiji, kjer je moški med kopanjem groba za lastno hčerko, ki je umrla ob rojstvu, našel zakopano novorojenko. Tudi ta je preživela.