Zamašen odtok in groza

VIDEO: Iz talnega sifona v kleti je začela pronicati kri, pritekla je od sosedov

R.T.
17. 10. 2019, 08.28
Posodobljeno: 17. 10. 2019, 08.35
Deli članek:

Družina Lestina iz ameriške zvezne države Iowa se je soočila s prizori, ki jih je mogoče videti le še na filmskem platnu v kakšni grozljivki.

YouTube
Iz talnega sifona je udarila živalska kri.

Nick Lestina s svojo sedemčlansko družino živi v Bagleyju v Iowi. Bili so ravno sredi priprav na prodajo svojega družinskega doma, ko je nedavno njihovo klet zaradi težav z odtokom prekrila živalska kri, ki je pronicala iz sosednje mesarije. Tla je prekrilo približno 12 centimetrov rdeče tekočine, med katero so se znašli tudi koščki maščobnega tkiva in kosti.

Družina je zadnjih deset let živela ob mesariji Dahl’s, a do tega krvavega incidenta z njimi niso imeli težav. Kot je pojasnil Lestina, mesarija na drugi strani v odtok vliva kri in meče živalske ostanke, cevi pod zemljo pa so povezane z njihovim odtokom. Tokrat je kot kaže nastala težava, živalski ostanki pa so skozi talni sifon »udarili« v njihovo klet. Lestina je zadevo nemudoma prijavil oblastem, ki so potrdile izvor svinjarije, a ta dva tedna pozneje še vedno pronica v njegovo klet. Ministrstvo za zdravje je družini svetovala, naj se začasno preseli, saj da življenje tam trenutno ni varno. Na srečo škoda na njihovem inventarju ni velika, a ni še povsem jasno, kdo bo plačal popravilo, čeprav je služba za naravne vire (Department of Natural Resources – DNR) z barvili, ki so jih spustili v odtok, ta pa so pozneje pricurljala v klet Lestine, že dokazala, da nesnaga prihaja naravnost iz mesnice.