Nesreča

35 romarjev umrlo v nesreči blizu Medine

B.K.
17. 10. 2019, 07.55
Posodobljeno: 17. 10. 2019, 08.17
Deli članek:

Avtobus, ki je prevažal romarje iz Azije je trčil s tovornim vozilom.

Profimedia
Mošeja al Nabavi v Medini.

35 tujih turistov je v četrtek umrlo v prometni nesreči blizu musimanskega svetega mesta Medina v Saudovi Arabiji, poročajo tuji mediji. Nesreča se je zgodila, ko je avtobus, ki je prevažal turiste, trčil v tovorno vozilo.

Na avtobusu so bili turisti iz bližnje okolice in iz vzhoda Azije. Po trku je avtobus zagorel. Ranjene so pripeljali v bližnjo bolnišnico v Al Hami.

To je slaba popotnica za novo saudijsko kampanjo, ki v donedavnega zaprto deželo vabi nove turiste. Po novem kraljevina namreč izdaja splošne turistične vize. Doslej so vizo lahko dobili samo romarji, tuji delavci in udeleženci šporntih dogodkov.

Prometne nesreče na romanjih po tej deželi sicer niso nič nenavadnega. Aprila lani so tako v bližini Meke v nesreči avtobusa umrli štirje britanski turisti, januarja leta 2017 pa je na poti iz Meke v Medino v nesreči življenje izgubilo šest britanskih turistov, med njimi tudi dvomesečni otrok.

V Mošeji al Nabavi v Meki je postavljena grobnica islamskega preroka Muhameda, zato je priljubljena destinacija za muslimanske romarje.