Tujki v sečnici

FOTO: Štiri leta je "užival" s pinceto v penisu! Končno je odšel v bolnišnico, zdravniki so sprejeli izziv

G.G.
15. 10. 2019, 14.43
Posodobljeno: 11. 10. 2023, 08.37
Deli članek:

Urologom je primer 22-letnika iz Saudove Arabije predstavljal zanimiv izziv.

Urology Case Reports/ ScienceDirect
Rentgenski posnetek sečnice 22-letnega mladeniča. Pinceta naj bi bila v sečnici kar štiri leta.

Nedavno je mladenič zakorakal v bolnišnico in opisal svoje težave. Pred štirimi leti si je v penis, natančneje, v sečnico, zatlačil osem centimetrov dolgo kovinsko pinceto. Zakaj? Tega ni povedal.

Menda mu pinceta v spolnem udu ni povzročala težav. Kovinski predmet ni povzročil vnetja in uriniranje je bilo po 22-letnikovih  besedah neboleče. Slednje mu zdravniki ne verjamejo povsem, saj že manjši tujek v občutljivi sečnici praviloma poskrbi za precejšnje bolečine.

Urologi so pacientu pomagali. Z endoskopskim posegom so mu previdno odstranili pinceto iz sečnice. Mladenič je takoj po posegu odšel domov. Zdravniku so mu svetovali obisk psihologa, a je predlog zavrnil.

Telefonski kabel, zobna ščetka, magnetne kroglice, ...

Urolog Christian Wülfing iz bolnišnice Asklepios-Klinik v Hamburgu je za Spiegel komentiral ta nenavaden primer. Tudi on ne verjame, da mladenič v štirih letih ni čutil bolečin. Je pa dodal, da se je že skoraj vsak urolog z daljšo kilometrino srečal s primerom tujkov v »intimnih delih telesa«. Po njegovem vedenju je več tovrstnih pacientov moškega spola, iščejo pa »posebne užitke med masturbacijo«. Med bolj ekstremnimi tujki najdeni v sečniku, za katere je slišal Wülfing, so telefonski kabel, zobna ščetka in britvice.

Med svežimi prigodami izpostavimo primer 28-letnega Kitajca, ki si je v sečnico potisnil 159 magnetnih kroglic. V sečnem mehurju so se mu kroglice sprijele in oblikovale kepo. Trpečega Kitajca so rešili z nujnim operativnim posegom.