šala

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in žalujoče spravil v smeh

R.T.
15. 10. 2019, 11.05
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 13.15
Deli članek:

Irec se je znal res dobro posloviti.

Twitter
Prav vse je še zadnjič nasmejal.

Malce humorja lahko razelektri sicer tragične situacije. To si je najbrž mislil tudi Shay Bradley iz Dublina, veteran irskih obrambnih sil, ki je preminil prejšnji torek.

Njegov pogreb je bil žalosten, kakor mnogi drugi. Svojci in prijatelji so objokovali njegovo izgubo, ki je v svetu pustila veliko vrzel. A Shay, ki je bojda že za časa življenja bil pravi šaljivec, se je poslovil s praktično šalo, ki je v smeh spravila vse žalujoče.

"Živijo? Živijo? Spustite me ven," se je zaslišalo iz globokega groba, ko so vanj spustili krsto. "Kje za vraga sem? Spustite me ven, tukaj je res temno," je nadaljeval Shay, ki je presenetil prav vse, ki so stali zbrani okoli njegovega groba. Kmalu so prepoznali, da gre za posnetek in eden za drugim so si žalujoči obrisali solze in prasnili v smeh. Šaljivec pa je na posnetku še kar nadaljeval. "Tukaj je Shay. Sem v škatli. Ne, ne. Tukaj, pred vami. Mrtev sem."

Za tem je posnetek zaključil s simpatičnim napevom, v katerem je zapel: "Živijo, še enkrat živijo. Poklical sem, da bi se poslovil."

Posnetek se je v krsti znašel zahvaljujoč Shayevi hčerki Andrei, ki je za portal HuffPost dejala, da je oče posnetek posnel pred kakšnim letom dni. Zanj pa ni vedel nihče razen nje, njenega brata Jonathana in njenega nečaka Bena. "Želel je, da bi se moja mama iz pokopališča odpravila z nasmehom na obrazu, ne s solzami," je dejala Andrea. " In res mu je to uspelo. "Ta šala je bila res edinstvena. Takšen je bil tudi moj oče," je še dodala.

Shay je bil srečno poročen 43 let.