Richard Huckle

33-letni pedofil zaboden do smrti: zlorabil 200 otrok, najmlajši je štel le šest mesecev

J.P.
15. 10. 2019, 08.14
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 08.50
Deli članek:

Zaboden je bil v svoji celici v najbolj zloglasnem britanskem zaporu.

Profimedia
Richard Huckle je spisal 60 strani dolga navodila za zlorabo otrok, namenjena drugim pedofilom.

V nedeljo je bil v zaporu Full Sutton v bližini Yorka z improviziranim bodalom do smrti zaboden najhujši britanski pedofil Richard Huckle. Po odkritju njegovega sključenega trupla so pristojni v samico strpali obsojenega posiljevalca Paula Fitzgeralda. Slednji je nekoč zapisal, da uživa pri posiljevanju žensk.

Profimedia
Preiskovalcem ni uspelo identificirati njegovih žrtev.

Preiskava umora 33-letnika še ni zaključena.

20.000 fotografij zlorab

Izdajajoč se za gorečega kristjana, ki poučuje angleščino in fotografijo, si je Huckle za tarče izbiral sirotišnice in podobne ustanove. Z zlorabami se je hvalil na blogu, kjer si je podeljeval "pedo-točke" glede na skrajnost spolnih zlorab, ki jih je zagrešil. Svoja posiljevanja otrok in dojenčkov – njegova najmlajša znana žrtev je štela le šest mesecev – je dokumentiral. Tako je pri starosti 19 let zbral približno 20.000 fotografij zlorab otrok in jih prodajal za zaslužek. Britanski mediji poročajo, da je v tujini zlorabil približno 200 otrok. Vprašanje je, koliko zlorab bi še zagrešil, če ne bi leta 2014 avstralska policija na temni strani spleta odkrila mrežo pedofilov. Aretirali so ga za božič leta 2015, ko je doma obiskal družino.

Profimedia
Družina njegovega imena ne izgovarja več.

Huckle je trdil, da je nedolžen, a je pozneje staršema vse priznal. Moledovala sta policijo, da ga odpeljejo. Svoje žrtve je sicer imenoval "zvesti psi".

25 let za rešetkami

Osem let zlorab mu je prineslo obtožnico z 71 točkami. Preiskovalcem ni uspelo identificirati njegovih žrtev, ker ni predal gesel na skrite datoteke na njegovem računalniku. 

Profimedia
Žrtve je iskal v sirotišnicah in podobnih ustanovah.

Leta 2016 je bil obsojen na vsaj 25 let za rešetkami.