Upanja ni več

Prekinili aktivno iskanje kapitana Dina in drugih pogrešanih: "To je bila zelo težka odločitev"

A.S.
12. 10. 2019, 08.57
Posodobljeno: 12. 10. 2019, 13.02
Deli članek:

Včeraj zvečer so oblasti na Martiniku sporočile, da prekinjajo aktivno iskanje še pogrešanih članov posadke.

Bourbon
Vlačilec Bourbon Rhode

Aktivno iskanje kapitana Dina Miškića in posadke Bourbon Rhodea je trajala 16 dni, včeraj pa so oblasti na Martiniku sporočile, da prekinjajo z aktivnim iskanjem posadke.

Pregledali so 205.000 kilometrov oceana,  pri iskanju pa je sodelovalo 19 plovil, pomagali so si tudi z droni.

Čeprav so se sinoči na družbenih omrežjih pojavile informacije, da naj bi Miškića našli, so predstavniki francoskih oblasti povedali, da temu ni tako. Tudi v hrvaškem sindikatu so novinarjem Jutranjega potrdile, da gre za laži in neresničen zapis na facebooku močno obsodili. Družini je neresnična vest spet vzbudila veliko upanje. Ko so izvedeli, da Dina pravzaprav niso našli, pa so bili še bolj potrti.

"Možnosti, da jih po 16 dneh najdejo praktično ni več"

"Možnosti, da po 16 dneh še najdemo pogrešane v morju, praktično ne obstajajo več, zato smo se odločili, da prekinemo z aktivnim iskanjem," so povedali predstavniki oblasti na Martiniku. 

Sporočili pa so tudi, da bodo vse ladje, ki bodo plule v teh vodah, obvestili, da dobro opazujejo dogajanje na morski površini. 

Sicer je pogrešanih še sedem oseb. Tudi prefekt Franck Robine je povedal, da upanje, da je kdo od posadke še živ, pojenja. To je tudi razlog, da so zaključili z aktivnim iskanjem. "To je bila zelo težka odločitev," je sporočil Robine.

Facebook
Dino Miškić

Spomnimo:

Vlačilec Bourbon Rhode je v vodah Martinika potonil 26. septembra. Doslej so rešili tri mornarje, sedem jih je še vedno pogrešanih, štiri so iz vode potegnili mrtve.