Že drugi napad

VIDEO: Župana privezali na vozilo in ga vlekli po cesti. Razlog? Pozabil na predvolilne obljube

A.S.
9. 10. 2019, 13.13
Posodobljeno: 9. 10. 2019, 13.22
Deli članek:

Na jugu Mehike so aretirali 11 ljudi, ki so tamkajšnjega župana zvlekli iz njegove pisarne, ga privezali na vozilo in ga vlekli po lokalnih cestah.

Twitter
Poseči so morali policisti.

Gre za drugi incident, v katerem so se tamkajšnji kmetje spravili nad župana. Zahtevajo namreč, da Jorge Luis Escandón Hernández izpolni obljube, ki jih je volivcem dal med kampanjo. Takrat je dejal, da bo omogočil rekonstrukcijo lokalne ceste, več kot očitno pa do tega še vedno ni prišlo.

S posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da je skupina moških župana zvlekla iz stavbe in mu roke zvezala z vrvjo. Kasneje so ga privezali za zadnji del vozila in se odpeljali. Vlekli so ga po ulicah Santa Rite, ukrepati pa je moralo več deset policistov. V prerivanju med policisti in napadalci se je nekaj oseb poškodovalo. Začuda pa jo je brez poškodb odnesel Escandón Hernández, ki bo zoper enajsterico podal kazensko ovadbo zaradi ugrabitve in poskusa umora.

Do incidenta je prišlo že pred štirimi meseci, ko je skupina neznancev vlomila v županovo pisarno. Ker ga tam niso našli, so razdejali prostore. Kmalu zatem so možje v modrem aretirali tudi samega Escandóna Hernándeza, ker naj bi ta sodeloval v pretepih s podporniki njegovega rivala, a so ga zaradi pomanjkanja dokazov kmalu izpustili na prostost.

Kot piše BBC, so mehiški politiki pogosto tarča napadov organiziranih kriminalnih združb, potem ko zavrnejo sodelovanje v kriminalnih intrigah. Le redko pa so tarča nasilja, ker niso izpolnili svojih obljub, ki so jih dali med kampanjo.