"Slaba igra, narejenost in prazne obljube"

Tako se Jadranka Kosor roga Kolindi

R.T.
7. 10. 2019, 12.42
Posodobljeno: 7. 10. 2019, 17.44
Deli članek:

Jadranka Kosor je že nekaj let aktivna uporabnica twitterja, na katerem objavlja in komentira dnevnopolitične teme. Zadnje dni je njena inspiracija hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Reuters / Profimedia
Jadranka Kosor in Kolinda Grabar-Kitarović

Po tem ko je Kolinda povedala, da bo ponovno kandidirala za predsednico, se je Kosorjeva razpisala na twitterju. Dotaknila se je predvsem napotkov za Kolindin govor, ki so pricurljali v javnost, potem ko so novinarjem (ki niso smeli postavljati vprašanj) razdelili govor hrvaške predsednice – napotke pa so pozabili izbrisati. V teh je napisano, kdaj naj se predsednica blago nasmeji, medtem ko je na koncu govora poudarjeno: "Brez hvala".

Spodrsljaju se je na twitterju posmehovala tudi Kosorjeva, ki je zapisala: »Napotki za »nasmešek« in »brez zahvale« kot povzetek enega mandata«. »Slaba igra, narejenost in prazne obljube ne morejo biti dobre za Hrvaško (brez nasmeška), v katero vsi verjamemo, ker je naša domovina,« pa se je pisalo v drugem tvitu in - »Torej, jutri brez programa, brez načrta in brez vprašanj novinarjev. Torej: tako kot vsa pretekla leta« - v tretjem.

Kolinde se je nekdanja predsednica spomnila tudi, ko si je ogledala film Dnevnik Diane Budisavljević.