Komaj 32-letna

Mlada učiteljica je vedela, da bo umrla, zato si je napisala navdihujočo osmrtnico

R.T.
5. 10. 2019, 16.44
Posodobljeno: 9. 11. 2019, 12.02
Deli članek:

Rak se ji je vrnil kar štirikrat.

Facebook
Ashley Ann Kuzma

Po dveh letih je izgubila bitko z zahrbtno boleznijo. Da bi najbližjim olajšala bolečino, si je napisala osmrtnico.
Ashley Ann Kuzma iz kraja Erie v ameriški zvezni državi Pensilvanija je pri 32. izgubila bitko z rakom grla. Njena osmrtnica je bila objavljena v četrtek.

»Počnite, kar se vam zdi pomembno. Sprostite se in uživajte v družbi ljudi, ki so okrog vas. Kaj cenite v življenju? Na koncu je pomembno le to,« je zapisala 21. maja 1987 rojena učiteljica, ki je umrla 22. septembra. »Ko imaš raka grla, ki se ne pusti odgnati, imaš veliko časa za premišljevanje o smrti. Dobra stvar je, da mi ne bo treba varčevati za upokojitev, vračati študentskih kreditov in skrbeti, da bi dobila kožnega raka. En pozitiven izid ponavljajočega se raka je, da me je naučil, da se ne obremenjujem z nepomembnimi stvarmi in da uživam v ljudeh in krajih,« je še zapisala Ashley Ann, ki se ji je rak vrnil kar štirikrat.

»Ko sem izvedel, da se mi je rak še četrtič vrnil, sem šla v Mehiko in si ogledala Chichen Itzo. Zelo sem hvaležna za življenje, ki sem ga živela. Imela sem to srečo, da so me obdajali ljubeča družina, prijatelji, stabilna in služba s pomenom ter lastna hiša.«

»Za seboj je pustila svoja čudovita starša, Johna Williama Kuzmo in Vicky Lynn (Barron) Kuzmo iz Fairviewa v Pensilvaniji,« je še zapisala v svoji osmrtnici.