Bo odgovarjal?

VIDEO: Policist do smrti kamenjal vombata

A.S.
3. 10. 2019, 18.31
Posodobljeno: 3. 10. 2019, 19.17
Deli članek:

V javnost je pricurljal posnetek, na katerem avstralski policist kamenja vombata. Žival je poginila, moški pa v trenutku krutega početja ni bil na dolžnosti.

Zajem zalonske slike
Pri grozljivem početju ga je spodbujal prijatelj.

Posnetek, na katerem moški brez majice v vombata meče kamenje, je organizacija Wombat Awareness objavila na svojem facebook profilu. Čeprav je žival skušala zbežati, ji ni uspelo. Pri krutem početju je avstralskega policista, ki v tistem trenutku sicer ni bil na dolžnosti, spodbujal tudi njegov prijatelj in incident ujel v objektiv. “Imaš ga. Imaš ga. Ubij ga,” je govoril storilcu in dodal: “Ti si prvi človek, ki sem ga videl, da bi ubil vombata”.Kot piše Dailymail je moški Waylon Johncock, delo policista pa opravlja že 10 let. 

Vombati so nočne živali, ki spadajo v družino vrečarjev. So dobri kopalci rovov, tehtajo pa do 30 kilogramov.

Policijski komisar Grant Stevens je potrdil, da gre za enega od avstralskih policistov in njegovo početje označil kot “gnusno”. “Rad bi zagotovil vsem, da incident na posnetku ne sovpada z vedenjem, ki ga pričakujem od svojih zaposlenih,” je dodal. Preiskava je že v teku. 

Facebook
Waylon Johncock

Omenjena organizacija pa je s peticijo pozvala h kazenski ovadbi Johncocka. Po podatkih BBC-ja so zbrali so že 55 tisoč podpisov v enajstih urah.