Svet

VIDEO: Trump spravil v zadrego finskega predsednika

A.S.
3. 10. 2019, 16.30
Posodobljeno: 3. 10. 2019, 16.50
Deli članek:

Finski predsednik Sauli Niinistö se je mudil na obisku pri predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki je poskrbel, da je finskega gosta spravil v zadrego.

Reuters
Donald Trump in Sauli Niinistö v Ovalni pisarni.

Medtem ko je Donald Trump odgovarjal na vprašanja novinarjev, je medijsko pozronost pritegnila njegova telesna govorica. V nekem trenutku je namreč skušal potrepljati nogo Finca, ta pa je roko ameriškega predsednika hitro odrinil stran.

Do nepričakovane reakcije je prišlo v trenutku, ko je en od novinarjev vprašal, kaj bi se lahko ZDA naučile od Finske, saj je slednja po ugotovitvah poročila najsrečnejših držav (World Happiness Report), ki nastaja pod okriljem Združenih narodov, že dve leti na samem vrhu. 

“Finska je srečna država in on je srečen predsednik,” je odgovoril Trump, ko se je dotaknil kolena francoskega predsednika in ga s tem več kot očitno spravil v zadrego. 

Posnetek so na twitterju delili številni. “Trumpu ni jasno, da na Finsko pač nikoli ne vdreš,” je le en od šaljivih komentarjev uporabnikov. “Lahko mi rečete, da sem staromoden, ampak to, kar je naredil Trump je primerno le v družbi zelo dobrih prijateljev. Na tak način pač ne moreš potrepljati noge drugega predsednika,” pa je zapisal drug twitteraš. “Menim, da lahko finskega predsednika dodamo na seznam ljudi, ki se jih je Trump dotaknil brez njihovega dovoljenja,” se je pošalil tretji.