Bourbon Rhode

Še več trupel: preživeli člani posadke nesrečnega vlačilca govorijo o apokalipsi

J.P.
2. 10. 2019, 14.53
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 19.08
Deli članek:

Govori se, da so iz vode potegnili še četrto truplo. Oglasili so se tudi preživeli.

Facebook
Vlačilec Bourbon Rhode je potonil.

Iskanje pogrešanih članov posadke francoskega vlačila Bourbon Rhode se nadaljuje tudi danes. Še vedno je pogrešan Dino Miškić, hrvaški kapitan ladje.

Vsaj štiri smrtne žrtve

Facebook
Dino Miškić

Včeraj smo poročali o dveh truplih, ki so jih od četrtkovega brodoloma 50-metrskega vlačilca francoskega podjetja Bourbon Offshore približno 1200 metrov od otoka Martinik potegnili iz Atlantskega oceana. Francoski mediji zdaj poročajo, da so včeraj našli še tretje truplo, vendar uradne potrditve teh informacij še ni. Sklicujejo se vire z omenjenega otoka. Glede na to, da je bilo prvo truplo iz vode potegnjeno v ponedeljek, naj bi brodolom torej terjal vsaj štiri smrtne žrtve.

Spomnimo, od 14 članov posadke so bili v nedeljo rešeni trije, trije so potrjeno preminuli.

Apokaliptične razmere

Francoski mediji nadalje navajajo pričevanja preživelih, ki pravijo, da so v četrtek, 26. septembra vladale apokaliptične razmere. Vlačilec naj bi potonil v nekaj urah. Ob njega naj bi butali desetmetrski valovi, ki jih je prožil orkan Lorenzo. Sprva je bil tretje stopnje, nato se je okrepil na četrto in peto. Preživeli menda niso mogli potrditi, če se je tudi drugim članom posadke uspelo vkrcati na napihljive rešilne čolne.

Prefekt Martinika Franck Robine je včeraj zvečer dejal, da so možnosti za preživetje v takšnih razmerah, kot so vladale v času brodoloma, majhne, četudi so morda imeli rešilne jopiče, le majhne – a obstajajo.