Svet

Šok v Srbiji: po središču Beograda paradira Kitajec, odet v hrvaško šahovnico

R.T.
1. 10. 2019, 16.42
Posodobljeno: 1. 10. 2019, 16.46
Deli članek:

Njegova pojava je bila tako nenavadna, da so se mimoidoči raje praskali po glavi, kot da bi pomislili na provokacijo in ukrepali.

Kurir.rs/Zajem zaslonske slike
Je sploh vedel, kaj je oblekel?

Je ta človek blazen? To se sprašujejo srbski mediji, potem ko so fotoaparati v središču srbske prestolnice v objektiv ujeli Kitajca, ki povsem ravnodušno paradira oblečen v hrvaški dres. Zadeva je še toliko bolj zagonetna, ker se bosta v Beogradu danes na tekmi Lige prvakov pomerila Crvena zvezda in grški Olympiakos, oboji pa nosijo rdeče-bele barve. Tukaj se morda skriva tudi odgovor na vprašanje, od kod Kitajcu pogum. Morda ga je samo polomil in je dejansko pristaš enega od obeh klubov. 

Kot poroča Kurir, ki je posnetek prismojenega Kitajca tudi objavil, so bili mimoidoči povsem v šoku. Morda je bila njegova poteza celo tako svojeglava, da nobenemu ni prišlo niti na misel, da bi se na »provokacijo« odzval. Pri Kurirju sicer domnevajo, da so za njegov rdeče-beli manever možne tri razlage. Kitajec bodisi ni vedel, kaj je oblekel, bodisi se je pripravil na dvoboj v Ligi prvakov in preprosto oblekel nekaj rdeče-belega, ali pa ima preprosto tako rad Hrvaško.