V podporo mladi podnebni aktivistki

Schwarzi za Greto pripravil prav posebno presenečenje

R.T.
30. 9. 2019, 11.37
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 15.54
Deli članek:

Ameriški igralec in nekdanji kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger ter mlada podnebna aktivistka Gretha Thunberg imata nekaj skupnega: oba pozivata k nujnemu ukrepanju proti podnebnim spremembam. 72-letni igralec pa je 16-letnici pripravil prav posebno presenečenje.

Twitter
Arnold Schwarzenegger in Greta thunberg

Mnogi so nad Gretino odločenostjo, da se ne bo sprijaznila z grozečo podnebno katastrofo, navdušeni, spet drugi pa so bolj kritični. »Zdi se, da je ujeta v nekem črnem scenariju z grožnjami podnebnih sprememb, ki so pretirane. S tem povzroča eksistencialno tesnobo pri naših otrocih,« je, kot smo pisali, dejal avstralski psiholog dr. Michael Carr-Gregg.

72-letni igralec pa se z avstralskim psihologom zagotovo ne strinja. Za Greto, ki se je iz britanskega Plymoutha z jadrnico podala čez Atlantik (za pot z jadrnico se je odločila, ker ne želi leteti in s tem obremenjevati okolja z izpusti toplogrednih plinov ), je namreč pripravil prav posebno presenečenje. Schwarzi je 16-letnici med njenim bivanjem v Kanadi in ZDA posodil električnega jeklenega konjička znamke Tesla Model 3. Vozilo, po podatkih na Teslini spletni strani, z enim polnjenjem lahko prevozi 348 kilometrov.

Dvojec se je sicer srečal že maja na Dunaju, Greta pa je več kot očitno pustila dober vtis.