ZAgrebški redarji

Zaposleni redarji ujeli šefa, kako spi v službi

R.T.
24. 9. 2019, 16.58
Posodobljeno: 24. 9. 2019, 17.04
Deli članek:

Pisarniško delo mestnih redarjev je naporno. Zagrebški uslužbenec Igor si moči nabira z dremanjem za mizo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Spletni portal Index je od zaposlenih redarjev prejel informacije in fotografije o seansah vodje območnega oddelka Donji Grad, Črnomerec in Podsljeme. Igor ima po njihovih zanesljivih informacijah navado zakleniti dvojna vrata svoje pisarne, glavo nasloniti na stol in zadremati. Njegovi kolegi so zaskrbljeni, saj Igor v tako neudomnem položaju meditira po več ur na dan.

"Ko ne spi, je najpogosteje v lokalu na zahodni zagrebški železniški postaji," je za Index povedal redar, ki jim je dostavil fotografijo trpeče spečega Igorja. Ob tem je razložil genezo te fotografije. Redarji so morali nujno do šefa, njegova vrata pisarne pa so bila zaklenjena. Zbali so se, da se mu ni kaj pripetilo, trkali so, a ni se oglasil. Eden izmed njih je stopil na stol in pokukal skozi steklo nad vrati. In videl je, kako je Igor omahnil na mizo in zasluženo počival - spanec pravičnega. Ko so potrkali po steklu, se je zdramil in nejevoljno odprl vrata pisarne.

V naslednjih dneh je ukrepal. Steklo je na notranji strani polepil z A4 listi, da ne bi kdo opazoval njegovega "dela". Fotografije si poglejte TUKAJ.

Ko so novinarji Indexa poklicali Igorja, jim je odvrnil, da naj se na informacije obrnejo na Zagrebški holding, češ da je on zaposlen v Komunalnem redarstvu, ki je del Zagrebškega holdinga, kar pa ni res. Kakorkoli, fotografije ni želel komentirati, Index pa še ni prejel odgovora od vodje Komunalega redarstva.