Svet

FOTO: Tako je Melania odprla trgovanje na Wall Streetu

G.G./STA
23. 9. 2019, 19.41
Posodobljeno: 23. 9. 2019, 19.43
Deli članek:

Prva dama ZDA Melania Trump je na sedežu newyorške borze, obkrožena z učenci mednarodne šole ZN, s trkanjem na simbolični zvon odprla današnje borzno trgovanje na Wall Streetu.

Profimedia
Melania Trump na Wall Streetu.

Melania Trump se je med obiskom borze med drugim pozanimala, ali je borzni parket odprt tudi za javnost in izvedela, da ni. Njen obisk ima tudi politično simboliko, saj se njen soprog, predsednik ZDA Donald Trump, v času rasti borznih indeksov rad pohvali, da je to njegova zasluga.

Profimedia
Melania Trump na Wall Streetu.

Dejstvo je, da je industrijski indeks Dow Jones od njegove zmage na volitvah novembra 2016 napredoval za 50 odstotkov oziroma z okrog 18.300 na današnjih okrog 27.000 točk. Rezultat bi bil lahko še boljši, če ne bi bilo Trumpove politike sprožanja trgovinskih spopadov oziroma uvajanja carin, ocenjujejo analitiki.

Profimedia
Melania Trump na Wall Streetu.

Trumpova je otvoritev borznega trgovanja mimogrede izkoristila za promocijo svoje kampanje "Bodi najboljši", ki vzpodbuja otroke, da bodo izkoristili vse svoje potenciale z učenjem, pridnostjo, zdravim življenjem brez mamil in nenasiljem.