Pobegnil

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega dekleta

A.S.
19. 9. 2019, 20.47
Posodobljeno: 19. 9. 2019, 21.05
Deli članek:

Občanom francoskega mesta Armentières (blizu mesta Lille) je v sredo strah v kosti nagnal panter, ki se je skoraj eno uro sprehajal po strehi enega od stanovanjskih objektov ter vstopil v sobo 15-letnega dekleta.

SDIS 59
Prestrašil je 15-letno dekle.

Približno 20-kilogramski panter je dodobra prestrašil številne občane. Udomačil ga je neznani lastnik. Potem ko mu je ušel, je skozi okno vstopil v sobo stanovanja ene izmed tamkajšnjih stavb. V sobi je bilo takrat 15-letno dekle, ki je steklo iz sobe, potem ko je zagledalo divjo mačko. Dekličina mati Sylvie told La Voix du Nord pa je povedala, da panter ni bil agresiven, prav tako so veterinarski strokovnjaki kasneje ugotovili, da ima žival pristrižene kremplje.

Veterinarji so uspeli divjo mačko omamiti, medtem ko so bili policisti v pripravljenosti, da jo ustrelijo, v kolikor bi ta ogrožala življenja ljudi. Panterja so predali organizaciji Animal Protection League, kjer je prenočil, potem pa so ga premestili na neznano lokacijo.

Policisti sedaj iščejo lastnika, ker je ta ogrožal varnost drugih, medtem ko se pojavlja tudi vprašanje, kje je dobil žival in v kakšnih pogojih je ta živela. V Franciji ima namreč zgolj živalski vrt dovoljenje za ujetništvo divjih mačk.