Neurje terjalo življenje dveh oseb

FOTO: Po silovitem tajfunu 80.000 japonskih domov brez elektrike

A.S./STA
16. 9. 2019, 11.46
Posodobljeno: 16. 9. 2019, 11.59
Deli članek:

Nekaj manj kot 80.000 gospodinjstev je teden dni po silovitem tajfunu, ki je prizadel vzhodni del Japonske, še vedno brez oskrbe z električno energijo. Ker močnih padavin na območju še ni konec, so oblasti zaradi nevarnosti zemeljskih plazov danes priporočile evakuacijo več deset tisoč ljudem.

Reuters
Vzhodni del Japonske je še vedno brez oskrbe z električno energijo.

Tajfun Faxai je območje Tokia in prefekture Chiba dosegel minuli ponedeljek. Spremljal ga je izjemno močan veter, ki je podiral drogove električne napeljave. V Chibi je glede na današnje navedbe pristojnih oblasti brez elektrike še vedno 78.800 gospodinjstev. Zaradi težav pri ponovni vzpostavitvi oskrbe v goratih predelih naj jim vseh okvar ne bi uspelo odpraviti pred koncem meseca.

Reuters
Posledica tajfuna Faxai.

Reuters
Posledice tajfuna Faxai.

Ker so brez elektrike ostale tudi številne čistilne naprave za vodo, je poleg tega približno 16.700 gospodinjstev brez vode. S pomočjo vojske oblasti vodo na prizadeta območja dovažajo s tovornjaki.

Reuters
V Chibi je glede na današnje navedbe pristojnih oblasti brez elektrike še vedno 78.800 gospodinjstev.

Neurje je terjalo življenje dveh ljudi, še najmanj trije starejši ljudje pa so umrli zaradi posledic visokih temperatur, ki so po tajfunu zajele območje.

Vremenoslovci za območje Chibe za danes napovedujejo novo deževje in lokalne oblasti so zaradi nevarnosti zemeljskih plazov odredile neobvezujočo evakuacijo za prek 46.000 ljudi.