Svet

Eden izmed najbogatejših Rusov je postal didžej

B.K.
13. 9. 2019, 11.21
Posodobljeno: 13. 9. 2019, 11.27
Deli članek:

Igor Rabjakov se je v devetdesetih letih podal v gradbeni posel. Danes je milijarder in didžej.

Pavel.bykov.expert (CC BY-SA 4.0)
Igor Ribakov

47-letni ruski tajkun Igor Ribakov, ki je obogatel s prodajo gradbenega materiala v devetdesetih letih preteklega stoletja, je pred štirimi leti menedžerske posle svojega imperija predal drugim. Sam se je začel ukvarjati z dobrodelništvom in upravljanjem svojega premoženja.

Nedavno pa je na klin obesil tudi to in se prepustil umetniškim vzgibom. Postal je namreč glasbenik. Ta mesec je izšel njegov prvi album, ki ga je posvetil svoji ženi Katarini. Na albumu je pet skladb, v katerihje zaslediti elemente trip hopa in popa, besedila pa se vrtijo okoli ljubezenskih in lahkotnih tematik.

Tajkun je za produkcijo in izdajo prvenca zapravil okoli 40.000 evrov, obljubil pa je tudi nadaljevanje, ki bi ga naj dokončal še letos. "Glasba stimulira intelektualno aktivnost, ki mi pomaga pri iskanju in odkrivanju novih poslovnih možnosti," je za tiskovno agencijo Bloomberg dejal Rabjakov.

Rus si seveda eskapade v glasbenih vodah lahko privošči, saj mu je njegovo podjetje Technonicol samo lani prineslo kar 94 milijard rubljev (1,3 milijarde evrov) dobička.