Poškodoval se je

Pogrešani italijanski gobar še vedno izgubljen v idrijskih gozdovih

B.K.
13. 9. 2019, 10.08
Posodobljeno: 13. 9. 2019, 10.23
Deli članek:

Že tretji dan se nadaljuje iskalna akcija pogrešanega 75-letnega Italijana, ki jen v okolici Vojskega pri Idriji, s prijateljema nabiral gobe.

PU Kranj
Že tretji dan poteka obsežna iskalna akcija.

Kot smo že poročali, so se trije starejši Italijani v sredo na slovensko stran odpravili po gobe. Avtomobil so pustili ob gozdu in se odpravili vsak v svojo smer. Kolega sta se kasneje do avta vrnila, 75-letnika, ki je bil tudi voznik, pa ni bilo nazaj. Z njim sta še dvakrat uspela vzpostaviti telefonski stik, v katerima jima je povedal, da je padel v grapo in se poškodoval. Tožil je o bolečinah v predelu reber. Kasneje telefonskega stika s pogrešanim ni bilo več mogoče vzpostaviti.

Tako v sredo kot v četrtek so številni deležniki, pod vodstvom idrijskih policistov, izvedli obsežno iskalno akcijo. Obakrat so jo v večernih urah prekinili, saj pogrešanega niso uspeli najti. Območje so pregledali tudi z daljinskim zrakoplovom, v iskanju pa sodelujejo tudi reševalni psi.

Iskalna akcije se nadaljuje tudi danes, od pol osme jutranje ure. Pogrešanega  tudi  danes  iščejo  policisti Policijske postaje  Idrija in policisti gorske policijske enote iz policijskih uprav Nova Gorica, Kranj in Ljubljana. Pri  iskanju so se jim tudi danes pridružili gasilci PGD Vojsko,  PGD  Spodnja  Idrija in  PGD  Idrija, reševalci z reševalnimi psi in pripadniki GRS Tolmin. Pri iskalni akciji že tretji dan pomagajo tudi domačini prostovoljci.