e-cigarete

Je škodljivi skušnjavi ameriških najstnikov podlegel tudi Barron?

B.K.
12. 9. 2019, 08.27
Posodobljeno: 12. 9. 2019, 08.37
Deli članek:

Ameriška prva dama ne spregovori mnogokrat. Tokrat je in tema so bile elektronske cigarete.

Profimedia
Barronovo mamo skrbi za njenega trinajstletnika.

Melania Trump je ameriška prva dama, a hkrati je tudi mama. Mama trinajstletnika Barrona, ki ga zanimajo popularne stvari. Ena izmed popularnih stvari v ZDA danes so elektronske cigarete – nadomestki za gorljiv tobak, ki naj bi bili mnogo manj škodljivi.

Melania se s tem ne strinja. Združene države Amerike je zajela "epidemija" uporabe elektronskih cigaret med otroki, je prepričana prva dama. "Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da javnost zavarujemo pred boleznimi povezanimi s tobakom in smrtjo. Preprečiti moramo, da bi e-cigarete postale most do odvisnosti za celo generacijo mladih," je tvitnila Melania.

Njen mož, predsednik Donald Trump je tvit očitno prebral, saj je v sredo nepričakovano oznanil, da bodo iz trga umaknili številne e-cigarete z umetnimi okusi ter preučili njihov vpliv na zdravje.

Trumpov odziv prihaja le dneve za tem, ko so ameriški zdravniki poročali o vsaj šestih smrtih in več kot 450 primerih poškodb pljuč, ki naj bi bile povezane s kajenjem elektronskih cigaret. Zdravniki zaenkrat še ne vedo, kaj v pari, ki jo uporabniki e-cigaret vdihujejo, povzroča omenjene poškodbe.