Napačno nakazilo

Z "neba" je na njun račun kapnil denar banke. Skoraj vse sta zapravila!

G.G.
10. 9. 2019, 08.45
Posodobljeno: 10. 9. 2019, 08.51
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Pensilvanije se je pričelo začelo nenavadno sojenje. Zakonca Williams sta obtožena tatvine, ker sta porabila denar, ki je po pomoti pristal na njunem računu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

31. maja je banka BB&T pomotoma nakazala 120.000 dolarjev (slabih 110 tisoč evrov) na skupni bančni račun 36-letnega Roberta in let mlajše Tiffany Williams iz Pensilvanije. Bančniki so šele 20. junija opazili napako. Denar bi moral končati na računu neke investicijske družbe.

Poklicali so Tiffany Williams. Ta jim je razložila, da je denar ža uporabila za plačilo računov, njen mož pa je nabavil avtomobil. Priznala je, da sta se z možem zavedala, da denar ni njun in zaprosila za premislek o odplačilu. Ker se v naslednjih dneh ni oglasila, so možje z banke predali primer v roke kriminalistov.

V ponedeljek je zadeva romala na sodišče. Robert in Tiffany Williams sta priznala, da sta v prvem mesecu porabila 107 tisoč dolarjev. Kaj sta si privoščila? V potrošniško manijo je zapadel predvsem Robert. Kupil si je SUV-ja Chevrolet Traverse, štirikolesnika, športni avtomobil in nekaj bele tehnike. Ker sta dobrega srca, sta prijateljem v stiski razdajala okoli 15 tisočakov.

Banka in sodišče za njuno »dobrodelnost« najverjetneje ne bosta imela posluha.