Zamuda

Z družino šel na dopust, kar sam peljal potniško letalo

R.T.
10. 9. 2019, 08.22
Posodobljeno: 10. 9. 2019, 08.25
Deli članek:

Ni hotel poslušati stokanja svoje žene pa je kar sedel v pilotsko kabino.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Michael Bradley se je z družino odpravil iz britanskega Manchestra v Španijo. Na zaslužene počitnice so leteli z nizkocenovnim ponudnikom easyJet. V čakalnici jim je osebje povedalo, da bo letalo poletelo z zamudo. Na voljo ni bilo namreč nobenega prostega pilota.

"Moja žena se je obrnila k meni in me udarila. Povedala mi je, da bo naš let pozen najmanj dve uri, ker nimajo pilota za ta let," je dejal Michael. "Zato sem, tik preden smo se vkrcali, poklical easyJet in rekel: Živijo, stojim na terminalu, ne počnem nič. S sabo imam dovoljenje in osebno in zelo rad bi šel na dopust. Zato, če rabite uslugo, sem vam na voljo."

Michael Bradley je namreč pilot, ki leti ravno za družbo easyJet.

"Rekli so mi, da me bodo poklicali nazaj. Osemintrideset sekund kasneje sem dobil klic. Rekli so: prosim, proim, lepo prosim, ali lahko pilotiraš do Alicanteja?"

Michael je z veseljem sedel v pilotsko kabino, potnike obvestil, da bo on pilotiral to letalo in vzleteli so.

Celoten dogodek je na facebooku opisala Michelle Potts, ki je s prijateljico prav tako letela na dopust v Španijo. Dejala je, da je v čakalnici izgubljala živce, ker so njun let prestavili za več ur. Ko se je dokaj kmalu na ekranu izpisalo, da se pripravljajo na vkrcanje, sta s prijateljico morali teči do terminala. "Osebo na informacijah sem vprašala, kaj se dogaja. 'Oh, vaš pilot se ni prikazal, a bo letalo pilotiral možakar, ki gre z vami do Španije.' To je rekel, kot da gre za čisto normalno stvar. K sreči je bil možakar res pilot. Če ga ne bi bilo, bi let najverjetneje odpovedali. Kakšna legenda!"

Bradleyju se je ob tem zahvalil tudi njegov delodajalec. "Hvaležni smo enemu izmed naših pilotov, ki je 2. septembra z družino šel na dopust iz Manchestra v Alicante in se je javil, da bo pilotiral letalo," je v izjavi dejal predstavnik družbe, ki je povedal še, da je bil postopek "v popolnem skladju z regulacijami."