"Vse smrdi"

Veganka tožila sosede, ker so pekli na žaru

R.T.
3. 9. 2019, 11.57
Posodobljeno: 3. 9. 2019, 12.08
Deli članek:

Motil jo je vonj.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Avstralci so znani po svoji neizmerni ljubezni do žara. Če je le primerno vreme, in v Avstraliji je vreme primerno skoraj vsak dan, radi posedijo na terasi in na rešeto vržejo nekaj mesa in rib.

Vse to je očitno izjemno motilo prebivalko Pertha Cillo Carden, sicer veganko, ki je leta 2017 sprožila sodni postopek proti sosedom, ki so na terasi 'roštiljali' ribe. Po njenem naj bi šlo za namerno provokacijo. "Tja so ga postavili, zato da voham ribe. Vse smrdi po ribah. Ne morem več uživati na svojem dvorišču, ne morem več iti ven," se je pritoževala Cardenova, ki pravi, da zaradi smradu ne more niti spati. Vse kar želi je, da jo ljudje pustijo pri miru.

Sodišče Zahodne Avstralije je njeno tožbo zavrnilo že pred leti, prav tako administrativno sodišče te zvezne države. A Cardenova se ni vdala. Šla je vse do vrhovnega sodišča. Njej v razočaranje in sosedom v veselje pa je tudi vrhovno sodišče pred kratkim njeno tožbo zavrnilo. Njene pritožbe namreč "niso razumne," menijo vrhovni sodniki, ki so avgusta zavrnili tudi njeno pritožbo.