pohlep

Prevaranta z bitcoini pajdaši mučili in brutalno umorili

R.T.
2. 9. 2019, 08.51
Posodobljeno: 2. 9. 2019, 08.53
Deli članek:

Ukradel je za več kot 60 milijonov evrov kriptovalute. Pajdaši niso dobili nič. Maščevali so se.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Indijski prevarant, ki je ukradel za skoraj 63 milijonov evrov bitcoinov, je okrvavljen neslavno končal pred urgenco zasebne klinike v mestu Dehradun na severu Indije. Policija je kasneje ugotovila, da gre za Abdula Šakurja, šefa kriminalne združbe, ki je s prevarami žrtve opeharil za visoke vsote kriptovalute bitcoin.

A prevarant ni opeharil le nič hudega slutečih lokalcev pač pa je denar nespametno ukradel tudi od svojih sodelavcev. Dejal jim je, da je nekdo vdrl v njegovo kripto denarnico in mu ukradel vse bitcoine. Pajdašev to ni prepričalo. Hoteli so sami pogeldati v njegovo denarnico, za kar pa so potrebovali vstopne podatke. Da bi jih dobili so Šakurja začeli mučiti.

Med eno izmed mučilnih seans je Šakur izgubil zavest. Nepridipravi so ga zato naložili v avtomobil in odpeljali najprej na eno in nato na drugo urgenco. Na obeh so od osebja zahtevali, naj Šakurja spravijo k sebi. Še vedno namreč niso dobili njegovega gesla za vstop v kripto denarnico, na kateri je za več kot 4,5 milijard indijskih rupij bitcoinov.

Prevaranta zdravniki niso več mogli rešiti, zato so pajdaši njegovo truplo pustili v zadnji bolnišnici in pobegnili.

Indijska policija je pet osumljencev ujela kmalu za tem. Še pet jih iščejo.