Juan Carlos

Nekdanji španski kralj po operaciji na srcu zapustil bolnišnico

J.P./STA
1. 9. 2019, 20.29
Posodobljeno: 1. 9. 2019, 22.01
Deli članek:

Nekdanji španski kralj Juan Carlos je v soboto, teden dni po operaciji na srcu, zapustil bolnišnico v Madridu.

Profimedia
Juan Carlos (fotografija je arhivska)

Predstavnica bolnišnice je pojasnila, da je 81-letnik klinično stabilen, pooperativne rane so se dobro zacelile, kardiološki pregled pa je pokazal normalni srčni utrip. Med operacijo so nekdanjemu monarhu namestili tri žilne obvode.

Juan Carlos je bil ob odhodu iz bolnišnice dobro razpoložen, saj se je z novinarji pošalil, da se po zaslugi "novih cevk" počuti fantastično.

Nekdanjega kralja so sicer že nekaj dni po operaciji premestili z intenzivne nege, saj je izjemno dobro okreval. V bolnišnici so ga med drugim obiskali soproga Sofia, njegov sin in aktualni kralj Felipe VI, pa tudi kraljica Letizia in princesa Leonor. Prav tako ga je obiskal španski premier Pedro Sanchez.

Šlo je za že 17. operacijski poseg za Juana Carlosa. Med majem 2010 in novembrom 2013 je pod kirurški nož šel kar devetkrat, med drugim so mu operirali koleno, levi kolk in disk na hrbtenici.

Juan Carlos je bil španski kralj skoraj štiri desetletja. Leta 2014 je abdiciral in žezlo predal sinu Felipeju. Še vedno pa nosi častni naziv kralja.

V začetku junija se je nekdanji monarh, sicer velik ljubitelj jadranja, na lastno željo umaknil iz javnega življenja.