Strah in trepet v nemškem mestu

VIDEO: Po več dneh terorja smrtonosno kobro našli pri vhodu v klet

S.R.
30. 8. 2019, 20.14
Posodobljeno: 30. 8. 2019, 20.25
Deli članek:

Več dni trajajoča iskalna akcija se je danes končno končala. Smrtonosno kobro, ki je v strahu držala prebivalce nemškega mesta, so ujeli. Vsi, vključno s kačo, so odesli celo kožo.

Facebook
Kobro so ujeli živo.

Strupena kobra vrste Naja kaouthia, bližnje sorodnice bolj znane naočarke (Naja naja), ki jo je v nedeljo pod stopniščem ene od stavb v zahodnonemškem mestu Herne opazila ena od stanovalk, se je vse do danes uspešno skrivala pred organi pregona, pravzaprav ekipo strokovnjakov za kače, tako imenovanih kačologov. Lokalne prebivalce tako danes čaka miren spanec, saj so kačo izsledili in tudi uspešno ujeli pod stopnico ob vhodu v klet stavbe, poročajo avstrijski mediji. 

Najmanj 1,4 metra dolgo kobro je popoldne uzrl komunalni delavec, ki je ob stavbi, v kateri so jo opazili že v nedeljo in iz katere so morali takrat evakuirati 30 stanovalcev, kosil travo. Opisal jo je kot »zlato rumeno kačo,« ki se je hitro skrila. Kje se je teh pet dni skrivala in kako je možno, da je tako dolgo niso našli o kačah sicer dobro podkovani kačologi, ni znano, a je znano, da so jo končno ujeli živo. Mestne oblasti sumijo, da je kobra last enega od tamkajšnjih stanovalcev, ki doma hrani še 20 strupenih kač, a je ta lastništvo doslej zanikal.