Poštenjakinja

Jasna je na ulici našla kuverto z listkom in 7000 evri. Denar je končal v pravih rokah!

R.T.
23. 8. 2019, 17.28
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 17.34
Deli članek:

V četrtek je prebivalka hrvaške Reke na ulici našla kuverto. V njej je bilo veliko denarja.

Facebook / Jasna Vrhovec
Prišla je v prave roke.

Na kuverti je pisalo "Oče", na listu v notranjosti kuverte pa je bil popis imen, ob njih pa številke. Najditeljica Jasna Vrhovac je fotografijo kuverte z listom objavila na facebooku in zapisala, da bo lastnik prepoznal kuverto, vedel pa bo tudi, kaj piše na listu in koliko gotovine je v kuverti. Če se v roku enega dneva ne javi, je zapisala, bo kuverto odnesla na policijsko postajo, kjer jo lahko prevzame.

Objava se je na razširila s hitrostjo gozdnega požara v času najhujše suše. Več kot 1200 delitev v enem dnevu in novica je prišla do pravega naslovnika. Izkazalo se je, da je denar namenjen moškemu iz Krka, iz Nemčije pa mu ga je prek prijatelja poslal sin. V kuverti je bilo 7000 evrov in 200 kun. Denar je namenjen poplačilo dolga, zato so bila na listku zapisana imena in ob njih številke - višina dolga.

Jasna je kuverto predala prijatelju, ta pa jo je odnesel moškemu, ki mu je bila namenjena. "Po sinovih navodilih me je oče želel nagraditi s 1000 evri. Takoj sem pomislil, koliko otrokom bi lahko s tem kupila šolske potrebščine (Jasna Vrhovec je aktivna tudi kot prostovoljka, op. a.). Toda gospod vrača kredit za hišo in dolgove, ki so ostali po propadlem poslu, zaradi česar je moral sin na delo v tujino," je zapisala Jasna in zavrnila ponudbo. 

Z moškim sta dosegla drugačen dogovor. Ker na Krku oddaja apartma, se je z njim dogovorila, da bo naslednje poletje za dva tedna sprejel otroke iz družin, ki si ne morejo privoščiti počitnic. Možak je zagotovil, da jih bo z veseljem sprejel. Še več, takoj ko bo odplačal dolg, bo vsako leto sprejel otroke iz revnih družin.

Zgodba s srečnim koncem. "Vsaka čast," je zapisal nekdo po Jasnino objavo na facebooku. "Če bi vsi ravnali, tako kot gospa Jasna, bi bila življenje v naši državi lepše."