Tudi odškodnina

Revizija razveljavila izbor za dobavitelja za nov policijski komunikacijski sistem

B.K./STA
23. 8. 2019, 14.24
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 14.31
Deli članek:

Državna revizijska komisija (DRK) je ugodila zahtevku za revizijo postopkov pri oddaji javnega naročila za nakup novega sistema policije Tetra, poroča spletni portal 24ur.

Nataša Juhnov
Policisti bodo na nov komunikacijski sistem Tetra morali še počakati.

DRK se je za to odločila, ker je ministrstvo za notranje zadeve Telekomu, ki je bil na koncu izbran, dovolilo naknadno dopolniti ponudbo.

V postopku oddaje javnega naročila za po nekaterih ocenah večmilijonski posel so sodelovali štirje ponudniki, pritožila pa sta se Iskratel in italijanski Leonardo.

Državna revizijska komisija se je po poročanju portala odločila, da bo obe pritožbi združila v en revizijski postopek, na koncu pa je pritožbam ugodila in odločitev o izbiri Telekoma razveljavila. Ministrstvo bo moralo zato ponudbe preveriti znova.

Po poročanju portala je komisija je ugotovila, da je ministrstvo ponudbi Iskratela in Leonarda izločilo kot nepopolni, ker nista konkretizirala tipa ponujenih baterij za ročne radijske terminale, medtem ko je ministrstvo Telekomu, ki tipa ponujenih baterij prav tako ni konkretiziral, omogočilo naknadno konkretizacijo in s tem spremembo predmeta javnega naročila.

Ministrstvo je Iskratelu dolžno tudi plačati 25.000 evrov, kot povračilo stroškov pravnega varstva.