Nesreča

FOTO: Pipistrelovo letalo končalo v jezeru, na krovu ministrica

B.K.
21. 8. 2019, 13.29
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 14.51
Deli članek:

Med predstavitvijo pipistrelovega lahkega električnega letala je temu odpovedal motor. Letalo je moralo zasilno pristati, na krovu pa je bila tudi norveška ministrica. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Reuters
Ne bo več letelo.

Norvežani bodo krepko premislili o svojih načrtih za elektrifikacijo vladnih letal. Na predstavitvi prejšnji teden, ki jo je organizirala norveška družba Avinor, se je namreč zgodila neljuba nesreča. Med letom je Pipistrelovemu dvosedežniku Alpha Electro G2 namreč odpovedal motor, pilot pa je bil zato prisiljen zasilno pristati v bližnjem jezeru, poročajo slovenski in tuji mediji.

Letalo je nič kaj slavno 'zapikiralo' v vodo s hitrostjo 70 kilometrov na uro, a se zaradi pilotove umirjene roke niti on niti sopotnica nista poškodovala. Letalo pa je uničeno.

Reuters
Takole je letalo končalo v vodi.

Sopotnica v letalu je prav takrat bila norveška ministrica za lokalno upravo in modernizacijo Aase Marthe Horrigmo, ki je tako na lastni koži izkusila zasilni pristanek v vodi.

Nesreča bo imela najbrž velik vpliv na družbo Avinor pa tudi na Pipistrel, saj je slaba popotnica komercialnim poletom z električnimi letali, ki so jih v Avinorju nameravali uvesti do leta 2025.