Zna plavati, a je bil preveč prestrašen

Šestletnika odnesel rečni tok. Upanje, da ga bodo našli živega, izginja

A.S.
19. 8. 2019, 09.33
Posodobljeno: 19. 8. 2019, 17.29
Deli članek:

V soboto popoldne je Lucas Dobson padel v reko Stour v britanskem okrožju Kent. Dečka iskalne ekipe še vedno niso našle, upanje, da je še živ, pa izginja.

Facebook
Lucas Dobson

Družina Dobson se je odpravila na izlet. 6-letni deček je v soboto okoli 13.20, potem ko je želel stopiti s pomola na čoln, padel v reko Stour. Za njim so se pognali oče Nathan in druga dva moška, vendar pri reševanju niso bili uspešni, močni rečni tok pa je dečka odnesel. Čeprav je Lucas za seboj imel nekaj plavalnih ur, pa je mama Kirsty Furze prepričana, da je bil otrok »preveč prestrašen, da bi storil karkoli«.

V iskalni akciji se je včeraj potapljačem in 100 delavcem urgentnih služb pridružilo še 200 prostovoljcev. Policijska načelnica Amanda Tillotson pa je za Dailymail povedala, da se upanje, da bi dečka našli živega, zmanjšuje. »Pomembno je, da vseeno nadaljujemo z iskalno akcijo. To moramo storiti za družino. Vsi sočustvujemo s staršema,« je dodala Tillotsonova in izpostavila, da gre za tragično nesrečo.

37-letna prijateljica dečkovega očeta je povedala: »Lucas je prečudovit otrok. Včeraj mi niso dovolili, da bi obiskala Nathana. Družina gre skozi pekel.«

Zaradi močnega rečnega toka so policisti opozorili prostovoljce, naj pazijo na svojo varnost, Lucasa iščejo v skupinah in naj imajo pri sebi mobilne telefone.