Izgredi in pripetljaji na balkanskih plažah

VIDEO: Vas zbodejo visoke cene? Tako se je albanski lastnik restavracije znesel nad španskimi turisti

S.R.
18. 8. 2019, 15.47
Posodobljeno: 18. 8. 2019, 21.03
Deli članek:

Španski turisti niso bili zadovoljni s postrežbo, zato so iz restavracije odkorakal. Nato je na sceno stopil lastnik restavracije.

YouTube
Policija ga je dan pozneje pridržala.

Gostince na hrvaški obali, ki »razveseljujejo« s pretiranimi cenami in občasno negostoljubnostjo, je v četrtek povsem zasenčil albanski lastnik restavracije v obalnem mestu Porto Palermo na skrajnem jugu države. Pet španskih turistov se je skupaj z dvema albanskima prijateljema udobno namestilo v eno od restavracij, a so jo, potem ko so predolgo čakali na hrano, urno zapustili, poroča albanski portal Shqiptarja. 

Sedmerica je že sedela v najetem kombiju, ko je iz restavracije nenadoma pritekel lastnik in se vrgel na pokrov motorja. Druščina je speljala, vročekrvnež pa se je še tri kilometre držal njihovega avtomobila, ob tem pa s pestmi uspešno razbil vetrobransko steklo. Za trenutek mu je z roko celo uspelo seči do armaturne plošče. Ko so vendarle ustavili, jih je poskušal napasti skozi voznikova vrata, a so znova stopili na plin in mu tokrat uspešno pobegnili, ob tem pa zrli v krvne madeže na steklu. Odpeljali so naravnost na policijsko postajo, kjer so dogodek prijavili. Enega od španskih turistov so zaradi lažjih poškodb oskrbeli v bolnišnici.

Albanska policija je razjarjenega lastnika naslednji dan pridržala, njegova usoda pa zaenkrat ostaja neznana. Na incident se je odzval tudi minister za turizem in okolje Blendi Klosi. Kot še poroča portal Shqiptarja, se je turistom v imenu albanske vlade opravičil in poudaril, da takšno ravnanje v Albaniji ni običajno in je nesprejemljivo. Španci naj bi sicer zagotovili, da jih to ne bo odvrnilo od tega, da se v Albanijo še vrnejo. Hkrati so se zahvalili albanskima prijateljema, ki da sta bila pripravljena za njihovo zaščito na kocko postaviti svoja življenja.