Streljanje v El Pasu

FOTO: Antonio je pričakoval prazno cerkev, a se je na pogrebu njegove soproge zvrstila nepregledna množica

S.R.
17. 8. 2019, 16.39
Posodobljeno: 17. 8. 2019, 16.49
Deli članek:

Antonio Brasco je pokopal svojo soprogo Margie, ki je življenje izgubila v strelskem pokolu v El Pasu. Ker ni imel druge družine, je pričakoval prazno cerkev.

Profimedia
Antonio Brasco

63-letna Margie Reckard je bila le ena od 22 ljudi, ki jih je 3. avgusta letos v trgovini Walmart v teksaškem El Pasu umoril 21-letni skrajnež in morilec Patrick Crusius. Še več kot 20 oseb je bilo ranjenih. Šlo je za enega najhujših strelskih pokolov v ZDA. Njen skrušen soprog Antonio Brasco ni imel druge družine, zato je na včerajšnji pogreb povabil ljudi iz svoje skupnosti, a je šokiran obstal pred cerkvijo, ko se je do vrat vila dolga kolona ljudi, poroča britanski BBC. 

Profimedia
Antonio Brasco

Zbrala se je tako velika množica ljudi, da je morala pogrebna služba pogreb preseliti v večjo ustanovo. Od Margie se je poslovilo približno 700 oseb od blizu in daleč, tudi prišlekov z drugih koncev ZDA. Tudi na spremenjeni lokaciji pa se je vrsta od cerkvenih vrat vila okoli cerkve in vzdolž celotne ceste. »Prebodlo mi je srce in dušo, morala sem sesti na letalo za El Paso. Moramo pokazati, ko je Amerika zavita v žalost, vsi čutimo bolečino,« je dejala Hala Hijazi iz San Francisca. Kot poroča New York Times, je prispelo približno 900 cvetličnih aranžmajev in šopkov z vsega sveta. Margie je »imela rada vsakogar, ne glede na barvo kože, veroizpoved ali politična prepričanja,« je dejal njen sin iz prejšnjega zakona Dean Reckard

Profimedia
Pred cerkov se je zbrala nepregledna množica.

Antonio in Margie sta se pred 22. leti spoznala v enem od lokalov v Nebraski, a sta se nato ustalila v El Pasu. Antonio je sam dejal, da je bilo njuno življenje »kot pravljica.« Kot je za BBC pojasnil direktor pogrebne službe, bodo celotne stroške pogreba pokrili sami.