Grozi mu 15-letna zaporna kazen

Na Viru pod pretvezo dela v restavraciji zvabil mladoletnico, jo zaprl v apartma in skušal posiliti

A.S.
15. 8. 2019, 10.21
Deli članek:

57-letni državljan Hrvaške in BiH je na Viru v apartma zaklenil mladoletno dekle iz BiH, jo skušal posiliti in jo silil v prostitucijo, piše Dalmacija danas.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški je, po pisanju portala Dalmacija danas, leta 1996 že služil zaporno kazen zaradi posilstva, leta 2005 pa je bil v zaporu zaradi zlorabe mamil.

57-letnik, ki je sicer lastnik lokala, je 16-letno dekle mesec dni nagovarjal, naj pride delati v njegovo restavracijo. Poznal je tudi njene prijatelje in družino. Deklici je obljubljal, da bo zaslužila med 35 in 40 evri na dan.

Deset dni pred odhodom je dekletu dal nekaj sto evrov, da bi si lahko kupila mobilni telefon in nekaj novih oblačil. Julija jo s črnim avtomobilom znamke Mercedes prišel iskati pred družinski dom, takoj ko sta prečkala hrvaško mejo, pa ji je vzel potni list in preostanek denarja.

Čeprav je žrtvi obljubil, da gresta v Avstrijo, kjer bi dekle služilo bolje kot v BiH, sta se odpravila na Vir, kjer naj bi si moški ogledal zemljišče, ki ga želi kupiti. Dekle je nato odpeljal v svoj apartma na Viru in ji povedal, da v Avstriji nima restavracije, temveč manjši gostinski objekt, a da bo vseeno lahko na drug način dobro služila – “kot dama”. 16-letnica mu je odvrnila, da želi domov in se zaprla v sobo. Moški je zaklenil vrata, ko je ponovno vstopil pa je imel na sebi le spodnje hlače. Dekle je začel otipavati, ona pa je začela kričati. Njene krike je slišala soseda in pritekla do apartmaja ter začela tolči po vratih. 57-letnik je odprl, žrtev pa je to izkoristila in pobegnila.

Moškega so prijeli policisti, 18. julija pa so ga privedli pred preiskovalnega sodnika v Zadru. Napadalec ostaja v priporu, v kolikor ga spoznajo za krivega, pa mu grozi do 15 let zapora.