V klubu so že sprožili preiskavo dogodka, stadion pa do nadaljnjega ne bo gostil tekem, saj so ga, dokler ne bo stadion znova varen, zaprli za javnost. Za zdaj še ni znano, na katerem stadionu bo odigrana tekma tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo z ukrajinskim Mariupolom, ki jo bi po načrtih moral v četrtek gostiti Alkmaar.

Predstavniki kluba domnevajo, da se je streha vdala zaradi močnih sunkov vetra, v soboto se je nad območjem zneslo močno neurje, vendar pa bodo končne ugotovitve o vzrokih za porušenje strehe lahko podali šele po koncu preiskave.

Podrl se je del strehe nad severno-vzhodno tribuno. Po poročanju nizozemskih medijev gre za novejši stadion na Nizozemskem, ki je bil zgrajen pred trinajstimi leti. Na strehi stadiona so leta 2016 namestili fotovoltaične panele. Za zdaj še ni mogoče dodatne teže, ki je bila na strehi zaradi sončnih celic, povezati s porušenjem.

Julija 2011 sta se smrtno ponesrečila gradbena delavca, potem ko se je porušila streha na stadionu Twenteja v Enschedeju.