Incident na letalu

FOTO: Nizkocenovniki zdaj s sedeži brez naslonjal? Tako odgovarjajo z letalske družbe ...

S.R.
6. 8. 2019, 17.39
Posodobljeno: 6. 8. 2019, 17.44
Deli članek:

Tokrat je samega sebe presegel letalski prevoznik EasyJet, ali pa so za nastalo situacijo morda krivi potniki sami. Bralec naj presodi sam.

Twitter/Matthew Harris
Iz družbe pojasnjujejo, da je bilo sedenje na teh sedežih prepovedano.

Na letalu letalske družbe EasyJet potnike, ki so leteli iz britanskega Lutona v italijansko Genovo, tokrat niso prestrašile turbulence, temveč jih je presenetilo pomanjkanje naslonjal na sedežih. Našteli so pet takih sedežev. 

Potovanje v ekonomskem razredu je cenovno zagotovo bolj ugodno, a se vseeno pričakuje nek »nivo« storitve. Eden od potnikov na tem letu je bil nad domnevnim »varčevanjem« letalske družbe dovolj šokiran, da je stanje ovekovečil s fotoaparatom. »Kako je to dovoljeno?« se je vprašal. 

Na incident se je hitro odzval tiskovni predstavnik letalske družbe, ki je dejal, da »na teh sedežih ni bilo dovoljeno sedeti nobenemu potniku, saj niso bili namenjeni uporabi, temveč so čakali na popravilo.« »Varnost potnikov je pri nas vedno na prvem mestu, EasyJet pa pri upravljanju svoje flote letal strogo upošteva vse smernice za varnost v zračnem prometu,« je še dodal.