Ceneje

Zveza potrošnikov organizira skupinski nakup kaminskih peči na pelete

B.K./STA
5. 8. 2019, 11.29
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 11.31
Deli članek:

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) se po kampanjah za zamenjavo dobavitelja elektrike in plina ter klimatskih naprav podaja v skupinski nakup kaminskih peči na pelete. Prijave sprejemajo od danes dalje, zainteresirani potrošniki pa bodo v začetku septembra obveščeni o ponudbi skupinskega nakupa, so danes sporočili iz zveze.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

V ZPS se zavedajo, da v vročih poletnih dneh le redki razmišljajo o ogrevanju, a poudarjajo, da je zdaj pravi čas za razmislek in načrtovanje nakupa. "Tudi tokrat si bomo prizadevali zagotoviti za potrošnike čim boljše pogoje nakupa in čim bolj kakovostno storitev, vključno s strokovno osnovno montažo, ki je nujna za učinkovito in okolju prijazno delovanje kaminske peči," je ob začetku nove kampanje pojasnila predsednica zveze Breda Kutin.

Skupinski nakupi že v preteklosti

ZPS je v preteklosti že izvedla akcije skupinskega nakupa elektrike in plina ter klimatskih naprav. "Konec aprila smo uspešno zaključili kampanjo skupinskega nakupa klimatskih naprav, na katero so se potrošniki množično odzvali, saj se jih je kampanji pridružilo več kot 6300. Odličen odziv potrošnikov nam je dal zagona tudi pri pripravi nove kampanje," Kutinovo še povzemajo na zvezi.

V ponudbi ne bo cenenih modelov

V skupinskem nakupu bodo na voljo le tiste kaminske peči na pelete, ki so dosegle dovolj visoko oceno na testu potrošniških organizacij. Tako kot v primeru klimatskih naprav, ponudba ne bo vključevala cenenih modelov, so izpostavili.

Od danes zbirajo spletne prijave za sodelovanje v skupinskem nakupu. Ob začetku septembra bodo potrošnikom poslali elektronsko pošto z informacijo o ponudbi skupinskega nakupa in navodili za izvedbo nakupa, do 15. oktobra pa bodo lahko registrirani uporabniki ob odločitvi za nakup kaminske peči na pelete po pogojih skupinskega nakupa opravili nakup pri ponudniku. Po tem datumu nakup po pogojih skupinskega nakupa ne bo več mogoč, so še sporočili iz ZPS.