hinavka

Tako Ivanka manipulira z očetom, ko se želi znebiti nasprotnikov v Beli hiši

R.T.
30. 7. 2019, 13.32
Posodobljeno: 30. 7. 2019, 13.36
Deli članek:

Če se na predsedniški mizi pojavi članek z imenom zaposlenega, so mu dnevi po vsej verjetnosti šteti.

Profimedia
Ivanka in Donald

Hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa se poslužuje zahrbtne metode napadanja svojih političnih nasprotnikov v Beli hiši, razkrivajo ameriški mediji.

Ivanka, ki opravlja funkcijo predsednikove svetovalke, naj bi se metode priučila v zgodnjih dneh Trumpovega predsedovanja, preden je stvari v roke vzel šef osebja John Kelly. Takrat so stvari namreč funkcionirale tako, da so raznorazni uslužbenci z dostopom do ovalne pisarne, na predsednikovi mizi puščali natisnjene novinarske članke, v katerih so bili negativno omenjani njihovi notranji politični nasprotniki. Predsednik je članke prebral in se na podlagi njih odločil o karierni usodi sodelavcev.

Kelly je kasneje to prakso iztrebil, a se je, bog ve zakaj, tudi sam zameril predsedniku in odletel. S tem je Ivanka dobila proste roke, da se je znova poslužila hinavske prakse in tako napada svoje nasprotnike znotraj Bele hiše – očetu na mizo tu in tam 'podtakne' kakšen članek.

Reuters
Ivanka Trump.

Trump bojda prebere vse kar dobi na mizo. Če ne zmore tekom dneva, si čtivo nese na letalo in bere med potjo. Še posebej rad prebira časnika The New York Times in The Washington post. Ni ravno ljubitelj njune vsebine, prej obratno, a ker pišeta toliko negativnega o njem, ju Trump prebira vsak dan. Če ju ne uspe prebrati, ju odloži v škatlo in ju gotovo prebere naslednji dan ali ob koncu tedna. Ne zamudi bojda niti ene številke.

Ob tem Trump rad prebira tudi tvite drugih ljudi. Če mu je kateri še posebej všeč osebju naroči, da ga natisnejo, nato pa ga podpiše in pošlje avtorju, kot zahvalo in znak, da mu je bil tvit všeč.