V slovo

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: "Nikoli te ne bom pozabil"

R.T.
23. 7. 2019, 09.20
Posodobljeno: 23. 7. 2019, 10.25
Deli članek:

Nekdanja srbska misica Dijana Milojković je preminila v 33. letu, potem ko se je dolgo borila s hudo boleznijo. Motivirala je številne druge ženske, da rak maternice dojemajo kot življenjsko izkušnjo in ne kot smrtno obsodbo.

Facebook (osebni profil)
Dijana Milojković

Dijana se je rodila v srbskem mestu Ćuprija leta 1987, njeno kariero pa je zaznamovala zmaga na tekmovanju za Miss Srbije leta 2009. Pet let kasneje je v Bejrutu osvojila naziva Miss Evrope in Miss športa ter vsa naslednja leta delala kot model. Že od malih nog je plesala, trenirala je tudi tenis. Diplomirala je kar na dveh srbskih fakultetah – na Fakulteti za farmacijo v Beogradu in na Fakulteti za menedžment.

Pri 27. letih pa se je njeno življenje postavilo na glavo. Takrat je namreč izvedela, da bodo njena nadaljnja leta posvečena boju z invazivnim karcinomom materničnega vratu. Dijana pa se ni želela predati. Takrat je začela s pisanjem bloga o svojih izkušnjah z zdravljenjem ter ženskam svetovala, kako naj se soočijo z rakom materničnega vratu, ki je sicer drugi najpogostejši maligni tumor za rakom dojk.

33-letnica je bila v dolgoletni partnerski zvezi s Stefanom Karićem. Ko je Dijana zaradi kemoterapij izgubila lase, si je tudi Stefan pobril glavo in si v znak pripadnosti dal tetovirati podobo svoje ljubezni. Njuna ljubezenska zgodba pa se je kmalu porušila kot hišica iz kart. Kriva naj bi bila njegova nezvestoba, kot poročajo srbski mediji, pa je Karić Dijani stal ob strani vse do zadnjega dne.

Instagram (osebni profil)
Dijana Milojković in Stefan Karić.

»Včasih se je počutila zelo slabo, a hodila je pokončno in ponosno. Malokdo bi slutil, da ni vse v redu,« je Stefan zapisal v objavi po Dijanini smrti in dodal: »Življenje je živela, kot ga je treba živeti, borbeno, kot kraljica. Hvala za vsak dan, ki sem ga lahko preživel s teboj, hvala za vsak nasmeh, za vsako solzo, za vsako dobro jutro in lahko noč. Nikoli te ne bom pozabil ali prenehal ljubiti. Prepričan sem, da se zopet vidiva v nekem drugem življenju. Počivaj v miru, Dijana moja. Vedno tvoj, Stefan«. Objava pa je številnim orosila oči.